•  
  • © 2016-2023 DanseFestival Barents. Org.nr.: 992 853 638

    Personvernserklæring Kontakt oss 0

Støtt oss! Om du har hatt gleden av å ta del i en av våre gratis arrangement, eller ønsker å støtte arbeidet vi gjør VIPPS oss gjerne #117954/DanseFestival Barents, eller send oss en donasjon via PayPal (se link under). Tusen hjertelig takk for hjelpen.


Tap Noir

Janne Eraker

Onsdag 15 november 20:00. Frityren, Arktisk kultursenter.


En gåtefull blanding av steppdans, elektronikk og det overnaturlige.

Hvis steppdans fortsatt får deg til å tenke på musikaler med Ginger Rogers og Fred Astaire, vil Tap Noir endre det i et raskt tempo. Dette er et stykke for en danser og tre stroboskopiske lys, koblet sammen med kontaktmikrofoner og piezo-pickuper. Sammen fungerer de som et slags instrument, som gjør det mulig for danseren å "spille" lys og lyd. En tsunami av optiske illusjoner og merkelige rytmer tar deg med på en surrealistisk tur, hvor du ikke lenger vet hva som er ekte.

Dette stykket er ikke egnet for personer med epilepsi.

Residenser ved Notam, Bureau Dégradé, Dansateliers, Oslo Teatersenter

  • Stacks Image 48692

    Foto: Tilo Stengel

    Link

Steppdans Helen Duffy / Janne Eraker Koreografi Janne Eraker Lys og lyd Jorg Schellekens Konsept Jorg Schellekens + Janne Eraker Ytre øye Erik Kaiel Lengde ca 40 min. Om Janne Eraker
Stacks Image 48687
Janne Eraker er en steppdanser som jobber fulltid som musiker og dansekunstner i prosjekter i Norge og i utlandet. Født i Tyskland og oppvokst i Norge, flyttet hun videre for å få sin danseutdanning i Oslo, Rotterdam og New York. Dansen hennes har også mange røtter, som starter med Balkan-folkedanser, swinging av konkurransedans, musikaler, samtidsdans og moderne dans, og nå gjære alt dette inn i steppdansen hennes. Eraker er fascinert av lyden av steppdans, og har jobbet lenge med å lage all slags musikk med den. Arbeidet hennes spenner fra improviserte konserter til koreograferte dansestykker, og samarbeider med et bredt spekter av artister. Som utøver danser hun også i Sebastian Weber Dance Company i Tyskland.

Både av praktisk nødvendighet og kunstnerisk nysgjerrighet undersøker Eraker mulighetene for å forsterke, modifisere og ta opp lyden av steppdans. På samme måte som en akustisk gitar blir en elektrisk gitar, resulterer dette i nye lyder og måter å bruke instrumentet på. I duoen Øy og performanceinstallasjonen Tap Noir går hun videre for å trigge samples, lyder og lys via kontaktmikrofoner på gulvet. Hun har også «spilt» orgelet til Stavanger Konserthus i full størrelse via trådløse mikrofoner festet til skoene. I 2022 ga hun ut sitt første album Gol Variations med trioen One Small Step. I 2023 slipper Eraker albumet Movements for Listening, spilt inn med 11 musikere på 10 forskjellige steder.

Eraker mottok et 3 års Kunstnerstipend fra Norsk Kulturråd (2015-2017), og er den første steppdanseren som er inkludert som musiker i Norsk Jazzforum og ansatt i Alliansen for skuespillere og dansere. Hun leder også studiokollektivet Dansens Haus, som holder til i et 70m2 stort studio i hjertet av Oslo.

https://www.janneeraker.com