•  
 • © 2016-2023 DanseFestival Barents. Org.nr.: 992 853 638

  Personvernserklæring Kontakt oss 0

Støtt oss! Om du har hatt gleden av å ta del i en av våre gratis arrangement, eller ønsker å støtte arbeidet vi gjør VIPPS oss gjerne #117954/DanseFestival Barents, eller send oss en donasjon via PayPal (se link under). Tusen hjertelig takk for hjelpen.


SMOG


Gjennom festivaluka, Galleriet Fileen

Åpningstider

Onsdag til fredag: 13:00 - 20:00
Lørdag og søndag: 12:00 - 19:00

SMOG we are er en kuratorisk fortelling som utfolder historien om Nikel, en by som ligger nærmest den norske grensen i Russland. Byens eksistens dreier seg om en gruvefabrikk som ble etablert for 80 år siden, noe som resulterte i en vedvarende tilstedeværelse av smog i bybildet. Imidlertid stoppet fabrikken for tre år siden, noe som førte til et betydelig skifte i byens dynamikk. Som en konsekvens begynte noen innbyggere å migrere til andre steder på jakt etter jobbmuligheter, noe som førte til en gradvis reduksjon i både smognivåer og byens befolkning. Denne kuratoriske utforskningen fordyper seg i det intrikate samspillet mellom industrialisering, miljøpåvirkning og de resulterende sosioøkonomiske endringene, og tilbyr et tankevekkende perspektiv på det utviklende landskapet til Nikel.

Prosjektet omfatter fire viktige elementer: «Vi er livet», «Vi er legendene», «Vi er veien» og «Vi er byen». Hvert av disse elementene har dyp betydning i stoffet til en liten industribygd. Gjennom den kollektive visjonen til fem talentfulle kunstnere - Anfisa Shemetova, Daria Yaromenok, Anton River, Dmitri Borisov og Kostya Gladkov - tilbyr utstillingen en fengslende utforskning av Nikels fortid og nåtid. SMOG-prosjektet i Hammerfest vil inneholde inkorporering av video- og fotomateriale fra Stellaris DansTeater, da de har samarbeidet mye med kunstnere fra Nikel om en rekke prosjekter. Under ekspertkuratering av Sasha Kremenets gir utstillingen en kuratert opplevelse som inviterer publikum til å fordype seg i de mangefasetterte fortellingene og perspektivene som former essensen av dette industrielle fellesskapet.

 • Stacks Image 48692

  Foto: Anfisa Shemetova

  Link
 • Stacks Image 48693

  Foto: Anfisa Shemetova

  Link
 • Stacks Image 48694

  Foto: Anfisa Shemetova

  Link
 • Stacks Image 48719

  Foto: Anfisa Shemetova

  Link
 • Stacks Image 48720

  Foto: Anfisa Shemetova

  Link