Pustekurs

med Anette Aarsland


Søndag 13 november kl. 11.00-13.00, Galleri Fileen på Arktisk kultursenter

Har DU lyst til å lære å puste av Norges mest profilerte pustespesialist?
Det er i dag mye mediafokus på hva langvarig stress gjør med oss både fysisk og psykisk. Stadig flere unge opplever stressrelaterte plager eller møter veggen. Enkelt forklart skyldes dette at vi stadig går rundt med et over-aktivert sympatisk nervesystem. Dette gjør at vi stadig er i kamp/flukt-modus og at det stadig pumpes ut stresshormoner som kortisol og adrenalin. All energi går til armer og ben, og samtidig bort fra vårt immunsystem.
Ny og seriøs forskning viser at kun 2 minutter med enkle stressmestringsøvelser kan aktivere det parasympatiske nervesystemet og få oss til å stresse ned!
Anette Aarsland jobber daglig med pusteteknikk for å oppnå nettopp dette!
Jeg har et brennende ønske om at alle, unge som gamle, menn som kvinner, gutter som jenter, skal forstå hvilket utrolig verktøy pusten er om vi vet hvordan vi skal bruke den!

HVA : Introduksjonskurs i riktig pusteteknikk.
En alarmerende prosentdel av befolkningen puster kun overfladisk ved å heve og senke brystet, eller i aller verste fall kun ved å bevege kragebeinet! Hvorfor skjer dette når alle spedbarn puster riktig? Vi puster samtidig altfor store mengder luft som gjør at vi ikke får tilstrekkelig oksygen til hjerne og muskulatur. Dette fører igjen til dårlig konsentrasjon, urolig/dårlig søvn, indre uro og muskelspenninger, for å nevne noe.

Med enkle og lite tidkrevende øvelser vil du igjen kunne oppleve å tenke klart, sove godt og være mer tilstede i ditt eget liv!


HVEM er kursholder?
Anette Aarsland er utdannet sangpedagog og operasanger. Etter å ha opplevd et personlig traume mistet hun stemmen, noe som i etterkant viste seg å skyldes at hun sluttet å puste optimalt. Etter å ha studert ulike pusteteknikker i London og Milano kom stemmen tilbake sterkere enn noen gang. I tillegg opplevde hun en helt ny ro og fikk for alvor øynene opp for pustens enorme rolle for vårt velbefinnende. I tillegg til å jobbe som sanger har hun også 8 års erfaring som miljøterapeut i psykiatrien. I januar 2011 startet hun opp firmaet Pusteteknikk.no, i dag Pusteteknikk AS, hvor hun jobber fulltid som puste- og stemmeveileder. Hun holder foredrag over hele landet, er forfatter, leder pustekorene i flere norske byer og tar imot private klienter på Consensio behandlingssenter på Aker brygge. Anette er i dag Norges mest profilerte pustespesialist og kom i mars 2014 ut med boka ”PUSTEN – Hvordan puste deg trygg, sunn og avslappet” sammen med journalist Nina Hanssen.

HVEM er kurset for?
Alle som lever i dagens samfunn vil ha glede av å lære riktig pusteteknikk:
Riktig pusteteknikk kan brukes til å bedre alle stressrelaterte tilstander, bl.a. uønskede muskelspenninger, hodepine, migrene, høyt blodtrykk, kroniske smerter, dårlig fordøyelse, angst, indre uro, lett- til moderat depresjon, konsentrasjonsvansker, dårlig hukommelse, dårlig søvn m.m. Idrettsutøvere vil kunne bedre sine resultater ved å lære seg riktig pusteteknikk. I boka PUSTEN kan vi lese at Kjersti Ihle syklet Birken en time fortere etter å ha tatt konsultasjoner hos Anette. I tillegg vil riktig pusteteknikk gjøre at stemmen din bærer bedre, at du står tryggere i deg selv, er mer ”mindfull” og presterer bedre i en presentasjonssituasjon.

Kurset er et must for ALLE som skal holde foredrag, presentasjoner eller forelesninger!

Anette gir spesialtilbud til bedrifter.
For arrangering av kurs, spørsmål og påmelding ta kontakt med Anette på: aaa@pusteteknikk.no eller mobil 92868266

www.pusteteknikk.no