•  
  • © 2016-2023 DanseFestival Barents. Org.nr.: 992 853 638

    Personvernserklæring Kontakt oss 0

Dance For Me

Dance For Me

Søndag 13 november kl. 15.30, Frityren, Arktisk kultursenterStacks Image 82796
Foto: Dance For Me

Om forestillingen


En sann historie fra en islandsk 50 år gamle far-av-tre som våget å realisere sin drøm om å danse moderne dans på scenen. En prisbelønnet show som begynte sin globale turné i 2014.

Ármann Einarsson er en musikk lærer og far til tre. I en alder av 50 han er rundt 170 cm i høyden, med en fremtredende magen og ingen erfaring i dans. I 2013 avslørte han til sin svigerdatter, koreograf Brogan Davison, hans livslange ønske om å danse samtidsdans, helst på scenen. Så han og Brogan, under ledelse av Peter Ármannsson (Ármanns sønn), utviklet en moderne dansestykke, først feiret av deres lokale publikum og deretter på internasjonale festivaler over hele verden.

Denne inspirerende historien grep både publikum og medias oppmerksomhet-som til slutt resulterte i showet ble nominert som “Årets forestilling” og vant "Readers Choice"-prisen i de Icelandic DV Culture Awards 2013. Videre var forestillingen nominert i to kategorier i Icelandic Theater Awards 2014, Brogan Davison som “Årets koreograf" og Davison og Ármannsson som "Beste nykommere".

Dans for meg er en forestilling om å trå ut av vår komfortsone og å tørre å realisere drømmene våre. Siden Ármanns opprinnelige drøm gikk i oppfyllelse, vokste den fra et ønske om å danse på scenen i hjembyen til nå erobre verden med dansen. Er dans egentlig for alle?

"... det tar mot til å gå så langt ut av komfortsonen som Ármann gjør, men det er mulig med hjelp av en profesjonell som Brogan" - Fréttablaðið, National Newspaper på Island.

"... alvorlig, varm, morsom forestilling som virkelig berører publikum." - East News, Lokalavis på Island.

"... det er viktig, det er morsomt, og det er fengende, vanskelig å be om mer." - Lærte, National Radio 1, Island.

"... Showet er dypt personlig og intimt iscenesatt." - The Reykjavik Grapevine, Island.

Varighet: 60 min
Forestillingen er på engelsk.


Medvirkende

Konsept: Brogan Davison, Pétur Ármannsson og Ármann Einarsson
På scenen: Brogan Davison og Ármann Einarsson
Regissør: Pétur Ármannsson
Koreograf: Brogan Davison
Språk: Engelsk (med engelsk tekst på film)
Støttet av: Menningarráð Eyþings
Residens: Rosenborg Culture Centre, Akureyri, Island


Om Dance For Me

Dance For Me er en forestilling gruppe basert i Reykjavík ledet av skuespiller / regissør Pétur Ármannsson og danser / koreograf Brogan Davison. Davison og Ármannsson har presentert sitt arbeid i Canada, Tyskland, Finland, Norge og Storbritannia i arenaer inkludert Mousonturm i Frankfurt, Tampere Theatre Festival og BIT Teatergarasjen i Bergen. De nylig ble en del av N.O.W. nettverk, et europeisk forsknings- og utviklingsprosjekt for scenekunst, inkludert partnere som lokal Teaterfestival Reykjavík, Fabbrica Europa, Terni Festival, WP Zimmer i Ghent, Trafo Budapest og Extrapole Paris.

danceforme.is