•  
  • © 2016-2023 DanseFestival Barents. Org.nr.: 992 853 638

    Personvernserklæring Kontakt oss 0

Et lite Havrom

Stellaris DansTeater

Onsdag 9 og torsdag 10 november kl. 10.00-15.00, Galleriet Fileen, Arktisk kultursenter


Stacks Image 27267
Photo: Solveig Leinan-Hermo

For de minste: 1-3 år

‘Et lite Havrom’ forholder seg til de minste barna og deres verden i møte med bevegelser, lyd og farger. Stellaris DansTeater tilrettelegger et rom der utøverne beveger seg mellom kulisser og rekvisitter fra blant annet barneforestillingen ”Tangsprell”. Kanskje ønsker barna selv å utforske et lite havlandskap som er lydlig og visuell, og dermed åpner for barnas medvirkning der grensen mellom fantasi og virkelighet opphører. Barnehager er invitert inn til dette samarbeidet sammen med Stellaris DansTeater der målet er å skape vårt eget lille havrom.
Koreograf Solveig Leinan-Hermo samarbeider med komponist Halvdan Nedrejord der de medvirker sammen med Ekaterina Nikitina, Gerd Kaisa Vorren og Tonje Aas Molnes. Scenografi og kostymer fra ‘Tangsprell’ er av Hilde Skancke Pedersen.

Lengde: ca. 20 min

Om Stellaris DansTeater

Stellaris DansTeater as er en profesjonell scenisk virksomhet med base i Hammerfest. Dansekunstner, daglig kunstnerisk og administrativ leder Solveig Leinan-Hermo er eier av bedriften. Virksomheten jobber daglig med produksjon av forestillinger og formidling gjennom turnevirksomhet. Stellaris DansTeater / Solveig Leinan-Hermo samarbeider årlig med ulike profesjonelle institusjoner og virksomheter i inn- og utland.  Turneområdet er hovedsakelig i Barentsregionen/ Nordområdene. Gjennom dette arbeidet har Stellaris DansTeater medvirket til å skape et stort nettverk. Økonomisk drives Stellaris DansTeater / Leinan-Hermo sin sceniske produksjonsvirksomhet gjennom midler fra offentlige kulturinstanser, honorar, billettsalg og salg av prosjektkonsept. Sammenlignet med frigruppebegrepet er virksomheten i dag den eldste innen dans i Norge, og mest sannsynlig verdens nordligste innen denne kategorien. Virksomheten ble etablert i 1980. Den gang under navnet Hammerfest Ballettverksted. Navnet ble endret til Stellaris Danseteater i 1989 og til Stellaris DansTeater i 2003.

www.stellaris.no