•  
  • © 2016-2023 DanseFestival Barents. Org.nr.: 992 853 638

    Personvernserklæring Kontakt oss 0

Lulleli utstilling

Norsk Landskapsteater


I festivaluka, Gjenreisningsmuseet


Stacks Image 60430

Om Utstilllingen

13. august 2016 skjedde det noe utrolig på et utrolig sted: en koreografisk folkefest fant sted på Ingøy til ære for verdens nordligste fyrstasjon: Fruholmen fyr!

Forestillingen het Lulleli for Fruholmen fyr, og brakte sammen profesjonelle kunstnere, kor, korps, kulturskole, lokalbefolkning og over 400 publikummere til en «once in a lifetime experience». Aldri før har så mange vært samlet så langt nord, ute i havgapet, for å feire kunsten, landskapet, historiene og ikke minst et av landets mest perifere punkter. Og en kjempefest ble det. 

I denne utstillingen kan du se restene av festen, drømme deg tilbake, eller bare forsøke å forstå hva en Lulleli eller koreografisk folkefest kan være. Sammen med Dansearena nord har Norsk landskapsteater satt sammen en utstillingen som viser dokumentasjon fra begivenheten, sammen med refleksjon og tanker om hvordan koreografi og scenekunst kan skapes på en liten øy med 20 fastboende på 71 grader nord. 

Medvirkende

Norsk landskapsteater består av en gruppe på tre koreografer (Ingeleiv Berstad, Kristin Helgebostad og Eivind Seljeseth) og en regissør (Tormod Carlsen) som møttes under studietiden på Kunsthøgskolen i Oslo og fant hverandre i en delt interesse rundt landskap og performative utrykk. Lulleli for Fruholmen fyr er gruppens første samarbeid, men de har alle arbeidet sammen i andre prosjekter tidligere.

En Lulleli lager ikke seg selv, så Norsk landskapsteater har i anledningen blitt forsterket administrativt, kunstnerisk og akademisk. På den kunstneriske siden er Hammerfest damekor, Hammerfest musikkorps, Havøysund kulturskole, danser og koreograf Elle Sofe Henriksen, skuespiller Jørgen Knudsen og kostymedesigner Fredrik Floen involvert i Lullelien. Dansearena nord lar til rette administrativt og støttet prosjektet med residens- og produsentstøtte. 

www.lulleli.com

Stacks Image 60432