•  
  • © 2016-2023 DanseFestival Barents. Org.nr.: 992 853 638

    Personvernserklæring Kontakt oss 0

URPREMIERE: Pust

Haugen Produksjoner

URPREMIERE: Søndag 13 november 17.00, Ole Olsenssalen, Arktisk kultursenter


- PAKKETILBUD: Kjøp billett til forestillingen Pust og seminaret PUSTerom for 300kr. Les om seminaret PUSTerom her.
NB: Ved kjøp av pakketilbud MÅ du reservere billetter til hver av forestillingene/seminaret du ønsker å se. Dette gjøres på enkeltarrangementet sin salgsside.
Forestillingen har begrenset kapasitet

Stacks Image 96527
Foto: Lawrence Malstaf

Dette prosjektet tar utgangspunkt i en bevegelse vi alle deler, PUSTen. Gjennom dans, installasjonskunst, og elektronisk musikk og hvor rollene mellom utøver og publikum er glidene og omskiftelige, håper vi å kunne bevege oss fra et jeg til et vi, fra individ til fellesskap. Prosjektet ønsker å bidra til å styrke egenverd gjennom felleskapet som utgangspunkt. Et mangfold av helt unike pust. Prosjektet ønsker å skape et rom hvor publikum blir egne vaner og egen PUST bevisst, og gjennom dette bidra til større handlingsrom, individuelt og kollektivt.

Medvirkende

Idé: Liv Hanne Haugen
Konsept: Lawrence Malstaf og Liv Hanne Haugen
Komponist og musiker: Per Martinsen
installasjon og lys: Lawrence Malstaf
Dans og stemme: Liv Hanne Haugen
Tekst: Vibeke Thorp
Produsent: Anne Katrine Haugen
Konsulent: Margunn Kilde
Produksjon: Haugen Produksjoner

Forestillingen er utviklet i samarbeid med alle involverte kunstnere. 

Om Haugen Produksjoner

Haugen Produksjoner ble stiftet i 2003 av søstrene Liv Hanne og Anne Katrine Haugen i forbindelse med deres første felles forestillingen «Søstre». «Siden da har Anne Katrine og Liv Hanne initiert hver sine forestillinger, men alltid i nært samarbeid med hverandre. Begge har sin danseutdanning fra blant annet London Contemporary Dance School, og etter det jobbet innen forskjellige dansekompanier i Belgia og Nederland. I 1998 flyttet Anne Katrine nordover igjen, og i 2009 fulgte Liv Hanne på. Nå drives Haugen Produksjoner fra Tromsø hvor begge søstrene er bosatt. Lawrence Malstaf har gjort flere scenografier og lysdesign for Haugen Produksjoners forestillinger bl.a. En Ramme for Nostalgi, TYGG! og Søstre 11 år etter. www.haugenproduksjoner.no

Om Liv Hanne Haugen

Utdannelse fra London og Amsterdam og med lang erfaring som danser og scenekunstutøver fra Belgia og Norge. Knytter til seg samarbeidspartnere fra de fleste andre kunstfelt. Hatt nære samarbeider med bl.a. artisten Mari Boine og installasjonskunstneren Lawrence Malstaf, og med utgangspunkt i dans spenner uttrykket hennes seg også over vokal, performance og tekstarbeid. Hun var med på å stifte kunstnerkollektivet ’Bains::Connective’ i Brussel, og RadArt; Tromsø Nettverk for Fri Scenekunst. Mottok 2-årig arbeidsstipend i 2012 og var festivalkunster under DanseFestival Barents 2013. Gikk i 2010 på forfatterstudiet i Tromsø. Underviser ukentlige klasser i improvisasjon i ‘Peripheral Centre’, kunstatelier og studio eid og drevet av L Malstaf og LH Haugen. I 2014 kom hennes første album med bandet LIV ut; kemedu. 

Om Lawrence Malstaf

Lawrence Malstafs arbeide (° 1972 Belgia) kan være plassert i grenselandet mellom det visuelle og teatralske. Han utvikler installasjon og performance med et sterkt fokus på bevegelse, sammentreff, orden og kaos, og en rekke sensoriske rom for besøkende individ. Han skaper også større mobile miljøer som arbeider med plass og orientering og som ofte bruker besøkende som en medspiller. Hans prosjekter involverer ofte avansert teknologi som et utgangspunkt eller inspirasjon, men også for å aktivere installasjonene. Lawrence Malstaf vunnet flere internasjonale priser innen kunst og ny teknologi, og er også kjent i dans og teater verden som en innovativ scenograf. I 2008 vant han den Witteveen + Bos - premie for Art + Technology (NL), i 2009 han mottar Golden Nica i Prix Ars Electronica (A) og i 2010 han er vinneren av Excellence Prize på The 13th Japan Media Arts Festival i Tokyo (JP). Hans prosjekt "Pavilion" (2011) er valgt for IBBT Art & D-ring (iMinds) og i denne sammenheng samarbeider han tett med Ghent universitet Multimedia Lab. Mer nylig vant han Hedda-prisen i Norge for beste scenografi. Han bor og arbeider i Tromsø (Norge), utstillinger internasjonalt og samarbeider tett med Galerie Fortlaan 17 siden 2002. www.lawrencemalstaf.com

Om Per Martisen

Per Martinsen har siden slutten av åttitallet gitt ut mer enn ti album og en lang rekke singler og EP’er, komponert musikk til kort- og spillefilmer, stått bak forskjellige kunstprosjekter, skrevet en sci-fi-roman og spilt konserter på et utall norske og internasjonale scener og festivaler. Han har også medvirket i- og skrevet manus til kortfilmene “Ghost Radio Hunter” (2013) og “Monster” (2014). Martinsen vant Spellemannprisen for beste dance/elektronica-album i 2015 for “Everything is connected”, utgitt under sitt alias Mental Overdrive.
mentaloverdrive.com, CV: http://www.myblurrywindow.com/p/curriculum-vitae.html