•  
  • © 2016-2023 DanseFestival Barents. Org.nr.: 992 853 638

    Personvernserklæring Kontakt oss 0

Morgendagens Vitner

Tinus Kramer


Søndag 11 November kl. 12.30 - 14.00 (Dokumentar og prat), Gjenreiningsmuseet for Finnmark og Nord-TromsEn dokumentar om produksjonen av forestillingen med samme navn.
En dokumentarfilm om produksjonen av bevegelsesteateret "Morgendagens Vitner" av LAVA-Dansproduktion og Stellaris DansTeater. På 6 uker skapte koreografen Benno Voorham en opptreden med eldre som opplevde tvangsevakueringen og brenning av Hammerfest i 1944 og med unge flyktninger fra Syria og Eritrea som har flyktet fra krig, og som nylig har kommet for å bo i Hammerfest. De jobbet sammen med fire profesjonelle utøvere fra Norden. Resultatet er basert på historier og erfaringer fra de eldre deltakere og de unge flyktningene og snakker om krigens innvirkning på individet og hva det betyr å bli tvunget til å forlate hjemmet ditt, din familie eller ditt land på grunn av krig.

  • Stacks Image 48561

    Caption Text

    Link
Foto: Nadja Voorham

Film regi/kamera/klipp: Tinus Kramer

Medvirkende: Benno Voorham (Holland/Sverige), Solveig Leinan-Hermo (Norge), Shadi Ali (Syria/ Sverige), Pablo Londono Sarria (Colombia/Sverige), Alina Pajula (Finland), Nadja Voorham (Holland/Sverige), Gerd Kaisa Vorren (Norge), Sebastian López-Lehto (Finland), Moa Westerlund (Sverige), Randi Simonsen (Norge), Odd Selnes (Norge), Ahmad Ziyadeh (Syria), Ahmed Takesh (Syria), Mohammad Khaled (Syria), Ahmed Ali (Sudan), Temesgen Gehbremariam (Eritrea) og Mahir Abdullrahman (Syria).

Oversettelse: Gerd Kaisa Vorren
Produsert av: LAVA-Dansproduktion
Støttet av Svenska Postkodstiftelsen, Nordisk kulturfond og Stellaris DansTeater.

Vi gjør oppmerksom på at det arrangeres omvisning av Gjenreisningsmuseet lørdag kl. 12.00 (på norsk) og søndag kl. 11.30 (på engelsk). www.gjenreisningsmuseet.noStacks Image 48706
Stacks Image 48709
Stacks Image 48712
Stacks Image 48715
Stacks Image 48724