•  
 • © 2016-2023 DanseFestival Barents. Org.nr.: 992 853 638

  Personvernserklæring Kontakt oss 0

Nine Lives

Willman Dance Company (FI)


Fredag 9 nov. kl. 18.00, Frityren, Arktisk kultursenter"Nine Lives" er en sterk opptreden av en vestlig kvinne i en global verden.
Forestillingen setter spørsmål ved den vestlige tankegangen ved å utfordre tilskueren til en debatt. Publikum konfronteres av lykke og tilfredshet. Livets urettferdighet og lotteri diskuteres i "Nine Lives". Hvorfor noens skjebne kan være så annerledes enn andre? Hvorfor er noen heldige og noen andre ikke? Snubler den vestlige kvinne over hennes altfor store mål og ambisjon?

Musikken til den finske trekkspilleren Kimmo Pohjonen var inspirasjonene til stykket. Kostymene er laget av resirkulerte klær. Willman Dance Company ønsker å bidra til bærekraftig utvikling.

 • Stacks Image 48372

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 48373

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 48374

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 48380

  Caption Text

  Link
Foto: Mirka Kleemola

Koreografi, konsept Marjaterttu Willman På scenen Jonna Aaltonen og Timo Korjus Musikk Kimmo Pohjonen Co-komponist Samuli Kosminen Lys designer Jukka Huitila Lys tekniker Topias Toppinen Lyd designer Petri Peltovako Kostyme designer Aapo Siikala Scenografi Nora Helsinki, Marjaterttu Willman

Lengde 40 min.


Willman Dance Company er et moderne kompani basert i Helsingfors, grunnlagt av koreograf Marjaterttu Willman. Selskapet bringer sammen kunstnere som deler en lidenskap for dans og scenekunst, og skaper moderne dansestykker som fokuserer på dansens bevegelse. Bevegelsen, dansernes personligheter, musikkens kraft, individualiteten i kostyme designet og atmosfæren av belysning gir hver produksjon sin endelige form. Kompaniets mål er å skape originale dansestykker som fokuserer på de sentrale spørsmålene rundt menneskeheten. www.willmandancecompany.fi

Marjaterttu Willman begynte å koreografere i 2002. Willman tror på på bevegelse og dens evne til å formidle følelser. Dramaturgi basert på bekjentskap, historier støttet av musikk, ekspressiv bevegelse og det stramme forholdet mellom dans og musikk, gjør Willmans koreografiske verden unik.Willman ønsker å skildre sin indre verden og utvikle nåværende temaer gjennom kunst. Hennes mål er å behandle og skildre merkene og arrene som menneskelige interaksjoner kan skape på et individ, og å vise menneskehetens oppsmuldring rundt oss. Willman mener at dans kan skape diskusjoner rundt lover som binder oss og forutsetningene vi skaper. Med kroppen som verktøy for kommunikasjon blir de mange lagene av menneskeheten synlige på en delikat måte.Marjaterttu Willman (1976) ble uteksaminert fra den finske nasjonaloperaens ballettskole og er medlem av finsk nasjonalballetten, hvor hun har danset i mange klassiske balletter og moderne verk.