•  
 • © 2016-2023 DanseFestival Barents. Org.nr.: 992 853 638

  Personvernserklæring Kontakt oss 0

Prime Mover

Roosna & Flak


Lørdag 10 nov. kl. 18.00, Ole Olsensalen, Arktisk kultursenterEn Prime Mover er en impuls til å gjøre noe. Det er også den enorme maskinen vi er en del av, et maskineri av miljø, teknologi, historie, sanseinntrykk og drømmer.
A: Kan jeg legge mitt hjerte for dine føtter? B: Så lenge du ikke skitner til gulvet. - Heiner Müller

I Prime Mover tar den estisk/norske koreografduoen Külli Roosna og Kenneth Flak for seg bevegelse som både årsak og virkning, frihet og uunngåelighet. Hva beveger oss i en verden hvor alle deler er i bevegelse? Hvordan finner vi fram i denne? Hvordan skaper vi mening?

Publikum inviteres inn til et levende, pustende univers uten begynnelse og slutt, hvor lek og alvor smelter sammen, hvor tanke og bevegelse er en enhet.

 • Stacks Image 48372

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 48373

  Caption Text

  Link
Foto: Tiit Lukk

Konsept Külli Roosna og Kenneth Flak Koreografi Külli Roosna og Kenneth Flak i samarbeid med danserne Dans Isabell Bartnes Johansen, Kenneth Flak, Külli Roosna og Rakesh Sukhesh Lyddesign og musikk Kenneth Flak i samarbeid med Külli Roosna Softwareutvikling Kenneth Flak Lysdesign og teknikk Thomas Dotzler Dramaturgi og prøveleder Thomas Falk Software-mentor Marije Baalman Produsert av Roosna & Flak Samproduksjon Bærum Kulturhus/Regional Arena for Samtidsdans, Endla Teater (Pärnu, Estland), Sõltumatu Tantsu Lava (Pärnu, Estland) og Scenekunst Sør Støttet av Norsk kulturråd, Fond for lyd og bilde, Eesti Kultuurkapital, Pärnu  Kommune, Kristiansand Kommune, Vestagder fylkeskommune.

Varighet ca. 60 min

Külli Roosna (Estland) og Kenneth Flak (Norge) er internasjonalt aktive koreografer, dansere og pedagoger som har samarbeidet siden 2008 på en rekke produksjoner. De har produsert flere forestillinger for Korzo Theater i Den Haag  og Sõltumatu Tantsu Lava i Tallinn, i tillegg til forestillinger for den estiske nasjonalballetten, Festival Classique i Den Haag, Lublin Dance Theater og andre.  Forestillingene deres har tatt utgangspunkt i blant annet norrøn mytologi,  internettkultur, totalitære regimer, trossystemer og dypøkologi.

Külli Roosna studerte samtidsdans ved Tallinn Universitets koreografifakultet i Estland og Rotterdam Dance Academy i Nederland, og har sin mastergrad i koreografi ved Tallinn Universitet. Som danser har hun bl.a. arbeidet med Kari Hoaas, Richard Siegal, Dylan Newcomb, Amy Raimond, Teet Kask og Fine5 Dance Theater. Hun har vært gjestelærer ved forskjellige universiteter og akademier i Europa og har gitt workshops over hele verden. I 2010 mottok hun førsteprisen ved Vitebsk International Modern Dance Competition i Hviterussland for sin  solokoreografi Circle Through.

Kenneth Flak studerte regi ved Kunsthøgskolen i Oslo og fysisk teater og samtidsdans ved Amsterdamse Hoogeschool voor de Kunsten i Nederland. Som danser har han arbeidet med bl.a. André Gingras, Dansdesign, Kari Hoaas, Preeti Vasudevan og Richard Siegal. I 2007 mottok han Bessie Performer’s Award i New York for sin fortolkning av Gingras’ solokoreografi CYP17. Han er selvlært koder og komponerer musikk for egne og andres forestillinger. Han er formann i Norsk kulturråds faglige utvalg for dans.