•  
  • © 2016-2023 DanseFestival Barents. Org.nr.: 992 853 638

    Personvernserklæring Kontakt oss 0

Dansefilm fra Nord

Div. artister


Lørdag 7 november kl. 13:30, Frityren, Arktisk kultursenter


————————————————————————————

Kalde Mønster

Sigurd Johan Heide


Sitat fra anmeldelse av Anki Gerhardsen i Nordlys 09.08.2020:
«Kalde mønster» er noe så sjeldent som en dansefilm. En film om dansen i nord, om dansen i små samfunn og om dansens kraft. Vakkert og gripende, og akkompagnert av svært vakker musikk.
 
Kalde Mønster er en episodisk novellefilm der samspillet mellom ungdommene i filmen er sentral, både som medmennesker og dansere. Nærhet, rytmikk og kraften i dansen er de sentrale elementene. Handlingen er underbygget med sitat fra eldre kilder og intervju om dans i Troms og områdene rundt. I filmen får du oppleve folkedans som har lange røtter i verden, og som har fått sin unike form i Troms: blant annet fingerpolka, polsdans, reinlender og langedans. Danserne er ungdommer fra prosjektet Arktisk Takt som har fått opplæring i dansematerialet fra fylket. .«Kalde Mønster» viser det sirkulære i folkedansen- og folkemusikken, og vi håper dere vil være med oss i dansen og musikken.

Stacks Image 340

Regi og koreografi Sigurd Johan Heide Dansefaglig ansvarlig Torill Steinjord Kamera Eirik Heim/CruxFilm Klipp Marte Aasen Dansere ungdom fra Troms og omegn Musikk av Benjamin Mørk, og trioen Julie Alapnes, Kristian S Olstad og Mariann Torset Prosjektansvarlig Norsk Senter for folkemusikk- og folkedans

Støttet av Troms- og Finnmark Fylkeskommune, TUF – Troms Ungdomsfylking, FilmCamp A/S 


————————————————————————————

Svaner i stein

Stellaris DansTeater - 40 år i 2020


Stellaris DansTeaters 40 års jubileumsforestilling "Svaner i stein" er et tankesprang fra gammel til moderne tid visualisert gjennom flere scenebilder. I et univers av bevegelser og farger, joik og film skapes stemninger rundt helleristninger og veidefolk.

Dette er filmen fra forestillingen.

Stacks Image 338

Koreograf og regissør Solveig Leinan-Hermo Dansere Tonje Aas Molnes, Ekaterina Nikitina og Eivind Linn  Komponist og joiker Halvdan Nedrejord Joiker/sang Elin Kåven Kostymer film Beaivváš Sámi Našunála Teáhter/ Sven Henriksen Kamera og klipp film Andreas Ausland Produksjonsassistent film Jan Cato D. Nilut Prosjektmedarbeider Marie Hermo Jensen Foto Andreas Ausland

Forestillingen og filmen er produsert med tilskudd fra BarentsKult og Hammerfest kommune. Med støtte fra Scene Finnmark og Beaivváš Sámi Našunála Teáhter.

Mer informasjon om forestillingen, jubileumsåret og medvirkende finner du ved å besøke nettsiden www.stellaris.no

————————————————————————————

Human Habitat

Flavia Devonas Hoffmann


Human Habitat har sitt utspring i sammenstøtet mellom urørt natur og voksende industri i Arktis og utforsker svingningen mellom menneskelig motstand og skjørhet. En kvinnelig danser tar oss med på en assosiativ, ikke-narrativ reise gjennom emosjonelle tilstander som står overfor endringene fra et bærekraftig til et destruktivt forhold mellom mennesker og landskap.

Stacks Image 375

Regi, manus, koreografi Flavia Devonas Hoffmann Produsent Rein Film/Aleksander Olai Korsnes Danser Marthe Engdal Filmfotograf og klipp Ken Are Bongo Lyd design Flurin Devonas Musikk Tapani Rinne Foto Ken Are Bongo