•  
 • © 2016-2023 DanseFestival Barents. Org.nr.: 992 853 638

  Personvernserklæring Kontakt oss 0

Lyden av Stillhet

Bø/ Ulvestad/ Barlindhaug

Torsdag 5 november kl. 20:00, Frityren, Arktisk kultursenter


Hvordan høres håret ditt ut og hva er lyden av et skuldertrekk? Lyden av stillhet er ikke en forestilling i tradisjonell forstand men et åpent eksperiment som utforsker forholdet mellom bevegelse og musikk. Alt du hører i forstillingen er de faktiske lydene danserne selv lager eller en direkte konsekvens av disse lydene. Ved bruk av sensitive mikrofoner og datateknologi blir alt skapt på scenen der og da. Lyder vi vanligvis ikke legger merke til utgjør musikken. Lyden av stillhet leter etter muligheter til å skape nye relasjoner mellom dans og musikk og prøver å utfordre publikum til å tenke nytt rundt koblingen mellom lyd og dans. 

Tradisjonelt er musikken og dansen to separate elementer i en forestilling hvor musikken som høres ikke er skapt av det man ser på scenen, men et lyd-univers som egentlig er løsrevet fra utøverne. I denne forestillingen utforsker vi muligheter for å bruke de lydene og bevegelsen danserne skaper til å danne det musikalske uttrykket. Dette innebærer både å fremheve den lyden som danserne lager, men også og aktivt bryte opp de forventede relasjoner mellom lyder og bevegelser.

 • Stacks Image 48544

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 48545

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 48546

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 48552

  Caption Text

  Link
Foto: Jamie Michael Bivard
Koreografer/Utøvere Mari Bø & Maria Ulvestad Komponist/Utøver Gaute Barlindhaug

Digital versjon:
Koreografi Mari Bø & Maria Ulvestad Utøvere Mari Bø & Åsne Storli Komponist/Utøver Gaute Barlindhaug Teknikk/programmering Gaute Barlindhaug Filming Eirik Nicolai Heim og Sondre Sandbakken Redigering Gaute Barlindhaug og Mari Bø

Lengde 30 min.

Lyden av stillhet er støttet av
Norsk kulturråd
Dansearena nord
Fond for lyd og bilde
Danse- og teatersentrum
Forum for nordnorske Dansekunstnere
Co-produsert med Festspillene i Nord-Norge