•  
 • © 2016-2023 DanseFestival Barents. Org.nr.: 992 853 638

  Personvernserklæring Kontakt oss 0

When Boys Cry

Thomas of Norway

Fredag 6 november kl. 12.30 & 18:00, Solveig Leinan-Hermo studio, Arktisk kultursenter


 • Stacks Image 48544

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 48545

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 48546

  Caption Text

  Link
Foto: Thomas of Norway

When Boys Cry er en danseforestilling om når gutter er ofre for voldtekt, og er basert på danserens egen historie. Forestillingen var opprinnelig ikke tenkt å vises for den åpne scene, men var hans måte å kommunisere til sin familie hva som skjedde den dagen som skulle forandre livet brått. Men kunsten går egne veier og siden 2016 har den vært vist blant annet i samarbeid med kirken, Lofoten kulturhus, Verdensdagen for psykisk helse, Den kulturelle skolesekken og Plattform Nord - festival for ung nordisk samtidskunst. I 2019 ble forestillingen vist som home edition for første gang. Home edition er et konsept hvor scenelys og teaterhus byttes ut med private hjem.

When Boys Cry omtales av kritikere som brutalt ærlig og tar publikum med tilbake i tid til sekunder, dager og år etterpå. En sterk historie om en ung gutts kamp mot gjerningspersonens brutale jerngrep, formidlet igjennom en voksen manns kropp.

Koreografi Thomas of Norway Danser Thomas Voll Lengde ca. 40 minutter 


Om Thomas Voll
Thomas er oppvokst i Øksnes i Vesterålen og er utdannet ved Skolen for samtidsdans. Han jobber som frilans dansekunstner og koreograf under kunstnernavnet Thomas of Norway og har produsert egne produksjoner siden 2010.

«Som kreativ og skapende kunstner er jeg fascinert av de ting vi unngår å snakke om, eller rett og slett ikke liker å snakke om. Tabuer for eksempel. Jeg er inspirert av samfunnets kollektive taushet og hvordan vi ser på hverandre, og hvordan vi verdsetter vår individuelle og felles eksistens. Bevegelsesspråket er ofte detaljert og brutalt, og jeg syns det er spennende å utfordre både utøverens fysikk, og energien mellom utøver og observatør».

www.thomasofnorway.com

Stacks Image 48610

Stacks Image 48613
Stacks Image 48622
Stacks Image 48619
Stacks Image 48616
Stacks Image 48631

#fornordnorge